Portfolio

Latest Projects

Our dedication to superior customer service and a high work ethic have earned us the respect of our clients and of others in the remodeling industry.

Updated and Fresh

Fresh cabinetry created a refined look in this kitchen. The cabinets were replaced with a semi-custom product and the trim work creates a finished look by tying the upper cabinets to the ceiling. Wasted space in the kitchen was put to use and the small details give my clients the little lifestyle enhancements they love. The under cabinet lighting and white backsplash along with the new pendants over the island make the space brighter. It’s a great space for the whole family.

The Kids Bathroom

When the kids come home from soccer practice or finish mowing the yard, they’re able to use this bathroom in the basement to clean up without tracking dirt through the house.  The lighting and color selections keep the space bright.  The flooring is luxury vinyl tile – it’s a waterproof choice that was then installed throughout the basement creating a seamless space.  It might be for the kids, but it’s functional, resilient, and attractive enough for everyday use.

Every Inch of Space

The laundry room in this house was updated with custom cabinetry to take advantage of all the available space. From a lifestyle perspective, we created an armoire with a drop down surface for folding clothes and a hanging bar for shirts and jackets. The drawers can be used for storing detergent and laundry products or folded clothes before they are put away in the upstairs closet. The upper cabinets offer storage for household items that would take up excess space in the kitchen pantry. When the doors and drawers are closed everything is out of sight.

Master Bathroom for Living

In this project we didn’t change the floor plan, but made better use of the available space. Adding additional cabinetry created extra storage and using pocket doors made better use of the space. The bathroom is ready for the future with a curbless shower and a hand shower.

Not So Blue

This project took a 1960’s kitchen in a 1920’s house and upgraded it for a growing family. The outdated storage closet was removed and two pantry cabinets were installed. When the house was built, refrigeration was in its infancy, dishwashers were still 40 years away and microwave ovens were 60 years in the future. By starting from scratch, the compromises of the past were eliminated and the kitchen was designed for our client’s lifestyle. We took a space that had adjustment after adjustment and created a modern kitchen that is efficient but respects the architecture of the house. Storage innovations abound and a microwave drawer will allow their children to prepare after school snacks on their own.

Doubling Up

The floor plan for this house almost doubled in size. The Post War ranch was completely redesigned and a new kitchen, master bedroom, master bathroom, and sun room were added. By opening the floor plan we created a combined living room and kitchen with plenty of space for entertaining friends and family. The front porch and sunroom are places to connect with nature, have a private conversation while entertaining, or just relax. Everything was designed with our client’s lifestyle in mind.

Traditional & Natural Kitchen

We added a pantry cabinet, more countertop space, and more storage room. The old space was not well lit, so we added recessed lighting taking, added under cabinet lights, and new pendants over the peninsula making the space brighter. The knotty alder cabinetry adds a rustic feel to the room.

That’s Entertainment

This project was designed around our client’s love of music. The main focus of the project was to build an entertainment system that was esthetically pleasing and maximized storage for the homeowners collection. In the end we had space for over 2000 CD’s and hundreds of records.

Bringing It Together

Our focus with this project was to bring together three disjoint spaces. The owner had a beautiful outdoor living area, sun room, and a kitchen that just didn’t flow together. By removing walls, changing the sun room door, and removing the grids from the windows, the spaces are tied together and create a open, inviting space that’s great for entertaining. (Photo by Gregg Willett Photography)

Staircase Facelift

As part of a larger remodeling project, we renovated the staircase for this home. The original handrail installed by the builder wobbled and was not secure. The rail, treads, newel posts, and balusters were all replaced giving the staircase a unique distinctive look that is solid support for our homeowners.

Inside Out

A wall of sliding doors connects the indoor living space with the outdoor patio creating an ideal area for entertaining friends and family. A beverage center away from the kitchen allows guests to serve themselves without having to navigating the activities happening in the kitchen. The house was expanded with an addition that created a comfortable family room and a private second floor bathroom. It’s a space for leisure that’s connected to the everyday living space that improves the client’s lifestyle.

Elegant Master Bathroom

From cultured marble to real marble, this project created a classic looking bathroom. When standing in the entrance to the bathroom, the new free standing tub is the focal point that draws the eye through the space and into the private back yard.

Dunwoody Powder Room

Wall paper and avocado tile wainscot were clear indicators that it was time to update this bathroom. To make the space look bigger and improve accessibility we used a curbless shower pan. The hand held shower allows someone to shower while seated or make pet washing less of a chore.

Decatur Revived

This bathroom hadn’t been remodeled since the house was built in 1947. The room was small but we wanted to create a bathroom that had a more contemporary feeling and maximized the available space.

Classic Powder Room

This powder room had a good layout to start with, but was dated. We widened the entrance door, added a few inches of extra space around the toilet, and installed a curbless shower. The control valve is just inside the shower door where it can be adjusted from outside the shower and the hand held shower head allows someone to shower while sitting.

Small Shift, Big Difference

We made a number of minor changes to the floor plan that had an overall huge impact on the layout and functionality of the space. By adding painted upper cabinets combined with gray stained lower cabinets, and a pantry cabinet, we doubled the storage space.

California Touch

We optimized the available space enlarging the shower and closet. The custom vanity provides significantly more storage and outlets were installed in the cabinets for electric tooth brushes and cell phones. A deep whirlpool tub with a heater, towel warmer and heated floor will keep the owners toasty on the coldest of winter mornings.

Place for Everything

For this project we rearranged the bathroom to make better use of the existing space. The room had been remodeled once before and the layout left the space feeling closed and cramped. By changing the locations for the tub, vanity, and shower, the vanity storage was significantly increased and the space feels more connected.

Private Outside

The outdoor kitchen and pool are the highlights of this secluded outdoor living area. There is a view everywhere in the yard and a space for entertaining whether it’s on the pool deck, in the shade under the deck or grilling in the kitchen. The deck forms an unobstructed entertainment area that connects the living room, kitchen and dining room inside with the outdoor living space.

Outdoor Living

Enjoying the outdoors is now part of every day living for our customer.  A barbecue is right outside the kitchen with an outdoor living space that blends with the inside.  Entertaining family and friends is easier than ever.

Contemporary Flair

There were a number of subtle changes in the layout of this kitchen that made a big difference. We removed the soffit to create a more open feel. The oven was relocated to make more pantry space and create larger landing zones around the cook top. The backsplash and vent hood were designed to be a focal point in the kitchen. Glass tile and a glass wall hood have contemporary lines and contrast with the warm cherry cabinetry.